Украинската армия заяви, че е свалила руски стратегически  Ту-22 след

...
Украинската армия заяви, че е свалила руски стратегически  Ту-22 след
Коментари Харесай

Украинската армия обяви, че е свалила руски стратегически бомбардировач

Украинската войска съобщи, че е свалила съветски стратегически  Ту-22 след днешната съветска офанзива с ракети и дронове против Украйна.

" За първи път зенитно-ракетни подразделения на Военновъздушни сили в съдействие с военното разузнаване на Украйна смъкнаха стратегически  с огромен обхват на деяние Ту-22М3, който може да носи ракети Х-22, употребявани от съветската войска за офанзиви против украинските градове ", заяви командирът на украинските Военновъздушни сили Микола Олешчук в " Телеграм ".

Той добави, че украинските сили са унищожили през днешния ден за първи път и две ракети Х-22.

Според украинското разузнаване, втори бомбардировач е бил заставен да се обърне и не е изстрелял ракетите си.

„ Вражески аероплан на стратегическата авиация беше погубен за първи път във въздуха в интервала на пълномащабно навлизане, а това значи, че прочут брой ракети не са били изстреляни по Украйна “, сподели представителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) Андрей Юсов.

Той означи, че дистанцията за събаряне този път е към 300 км от украинската граница.

„ Операцията беше повтаряне, като се има поради свалянето на самолета А-50, която се организира неотдавна. Да, дистанцията е още по-голямо - в действителност знакова интервенция и исторически резултат за Украйна “, акцентира Юсов.

Според съветското министерство на защитата, злополуката наподобява е била породена от техническа нередовност.

Един от членовете на екипажа на, който се е разрушил в Красногвардейския окръг на Ставрополския край, е умрял. Издирването на четвъртия авиатор продължава, заяви в Телеграм, губернаторът на района Владимир Владимиров, представен от съветски медии. Министерството в началото разгласи, че четиримата водачи на а са катапултирали и трима от тях са били избавени и че продължава издирването на четвъртия член на екипажа. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР